Er bilen klar for påsketuren?

Er bilen klar for turen til påskefjellet? I år har vinteren vært hardere enn på lenge de fleste steder, og veikvaliteten i fjellstrøkene kan derfor være så som så. Da gjelder det å ha bilen i god teknisk stand for å tåle belastningen.

Adm. direktør Jørn Clausen i Viking Redningstjeneste har gode råd med på veien for påskebilister.
Adm. direktør Jørn Clausen i Viking Redningstjeneste har gode råd med på veien for påskebilister. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Viking Redningstjeneste opplever man hvert år ekstra pågang knyttet til påsken, og administrerende direktør Jørn Clausen er klar i sitt råd til påskebilistene:

- Spander en teknisk sjekk av bilen før du legger av gårde. Sjekk spesielt dekk og hjuloppheng, batteri, olje og frostvæske. Selv om påsken er sen i år, er det slett ikke uvanlig med lave nattetemperaturer i fjellstrøkene i midten av april. Derfor gjelder det å forsikre seg om at strømforsyningen er som den skal, likeså at frostvæsken tåler lav nok temperatur og at motoroljen er i orden – både med hensyn til mengde og smøreevne,- sier Clausen, som mener det i år sannsynligvis er støtdempere og understell for øvrig som kan komme til å bli mest utsatt.

- Påskebiler er gjerne lastet til grensen av hva de tåler. På fjellveier som kanskje har fått hard medfart gjennom vinteren kan belastningen rett og slett bli for stor dersom støtdemperne er mye slitt.

Er støtdemperne dårlige, vil disse ikke klare å dempe alle påkjenninger på hjul og fjærer, som dermed får ”slå” rett inn i selve hjulopphenget. Dette kan føre til alvorlige skader som brudd på fjærer, fjærfester, bærebroer og andre opphengskomponenter. Dersom dette skjer mens bilen er i fart, skjønner alle hvor farlig det faktisk kan være,- sier Jørn Clausen, som har et siste godt råd med på veien til påskebilistene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer