Mye for pengene

Er billige - kjører langt

En elbil med god rekkevidde til en rimelig pris er drømmen. Vi har plukket ut 12 som går over 40 mil og koster under 400 000 kroner.

UNDER 400 000 – OVER 400: En elbil med lang rekkevidde behøver ikke være veldig dyr. Med en prislapp mellom 300 000 og 400 000 kroner er det et godt utvalg av biler som går over 400 kilometer. Her finner vi både "gamle travere" som Kia e-Niro og Hyundai Kona E, og Tesla Model 3. Foto: Markus Pentikainen
UNDER 400 000 – OVER 400: En elbil med lang rekkevidde behøver ikke være veldig dyr. Med en prislapp mellom 300 000 og 400 000 kroner er det et godt utvalg av biler som går over 400 kilometer. Her finner vi både "gamle travere" som Kia e-Niro og Hyundai Kona E, og Tesla Model 3. Foto: Markus Pentikainen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Over 90 prosent av alle private som kjøper bil om dagen, velger elbil.

Audi, Tesla, BMW og andre biler som hører hjemme i den såkalte premium-klassen, har dominert de øverste plassene på salgsstatistikken i Norge de siste månedene. Til og med Porsche har vært blant ti på topp den siste tiden. Dette er biler som fort koster mellom 500 000 og 800 000 kroner. For sistnevnte sin del snakker vi over en million kroner.

Og det er ikke alltid slik at jo dyrere bil, jo lengre rekkevidde. Muligheten for å få en avgiftsfri luksusbil med høye ytelser er nok det som frister mange enda mer.

Tesla eller Kia?

For mange som skal ut å kjøpe seg elbil, er likevel god rekkevidde det som står øverst på listen. Og det er altså ikke nødvendig å velge de aller dyreste for å få en bil som kan ta deg langt på en lading. Vi har plukket ut 12 biler som koster mellom 300 000 og 400 000 kroner, men som har batterikapasitet til å kjøre over 400 kilometer.

Du kan velge mellom ganske forskjellige biler: En Tesla Model 3 – riktignok med bakhjulstrekk – har sportsbil-egenskaper og en rekkevidde på 491 kilometer ifølge offisielle data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer