Familietest: Tesla Model 3 Long Range

Er den for liten?

Hvor godt fungerer Teslas bestselger som familiebil? Vi har testet - og her får du våre meninger.

POPULÆR: Tesla Model 3 har blitt en bestselger i Norge - men er den egentlig stor nok for en familie? Foto: Øystein B. Fossum
POPULÆR: Tesla Model 3 har blitt en bestselger i Norge - men er den egentlig stor nok for en familie? Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla er Tesla - noe på ondt, men aller mest på godt. Hva Elon Musk har fått til med det lille elbilmerket er helt eksepsjonelt, uten like.

Model S tok verden - i hvert fall Norge - med storm og ble en kjempesuksess. SUV-en Model X har også vært med på å forandre perspektivet vårt på elbiler.

Til sist har også «billigversjonen», Model 3, blitt en gedigen suksess. Gode tester og imponerende 15.683 nyregistrerte Model 3-biler i 2019 vitner om det. Men er bilen god og stor nok for en familie? Det skal vi finne ut av i denne testen.

Mye rom, men …

Vi begynner med noe som kan bli en dealbreaker for mange familier som vurderer denne elbilen, nemlig plassen. Model 3 har mer av dette en man kanskje tror. Bagasjerommet måler 340 liter i et lavt, men dypt rom - som faktisk oppleves enda større. Regner man med den såkalte «frunken» (bagasjerommet foran) blir det totale volumet 425 liter.

Du får plass til barnevogna baki, om man deler den opp. Problemet er imidlertid at du ikke får plass til noen koffert her i tillegg. Det gjelder derfor å pakke bagasjen i myke bager, om familien har tenkt seg på langtur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer