Er denne kul nok for deg?

Tøff terrengversjon av en kommende Mini-modell.

MINI Beachcomber Concept (12/2009) Foto: eb.andriuolo
MINI Beachcomber Concept (12/2009) Foto: eb.andriuolo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kommende SUVen fra Mini skal antakelig hete Crossman eller Countryman. Men navnet på denne varianten, som skal vises som konsept i Detroit i januar, er Beachcomber.

Hinter tilbake til Moke

Fra før har den vellykkede retro-knøtten kommet som vanlig kombi, som kabriolet og som 3+1-dørs Clubman-versjon. Det begynner å bli lenge siden en fjerde, SUV-aktig variant ble annonsert og vi har da også sett den som konsept på bilutstillinger. Mens vi venter på det endelige produksjonsresultatet - som er lovet til høsten 2010 - viser BMW oss her en ganske så artig konseptstudie. De som husker den morsomme Mini Moke vil forstå at Mini har tradisjoner når det kommer til mer lekne versjoner av sine modeller.

Firehjulsdrift

Dette er konseptversjonen av den kommende Mini-"SUV"en. Her står den på bilutstillingen i Paris i 2008. Foto: Knut Moberg
Dette er konseptversjonen av den kommende Mini-"SUV"en. Her står den på bilutstillingen i Paris i 2008. Foto: Knut Moberg Vis mer

Med bildene fra BMW fulgte en meget fyldig tekst som i det vide og det brede forklarer ideene bak konseptet - men som unnlater å gi særlig med tekniske detaljer.
Men noe vet vi da. Beachcomber har plass til fire og ingen dører. Men den har firehjulsdrift, og skal forene Minis tradisjonelle kjøreglede med god fremkommelighet og den har lengre fjæringsvei enn en standard Mini..

Åpen men kan lukkes

Bilen er svært åpen, som vi kan se på bildene og den er i grunnen en slags mini-SUV-kabriolet med sitt stofftak og med muligheten for å montere ekstra tak- og dør-elementer i lette materialer.

Vises i januar

Mini Beachcomber Concept skal etter planen vises på bilutstillingen i Detroit som finner sted mellom den 16. og den 24. januar.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer