Er dette en ny Ford Capri?

Sporty kupéer fra Ford har hatt stor suksess i USA - i Europa har det vært verre.

Automedia mener neste generasjon Ford Capri kan bli seende slik ut. Den vil i så fall være karakterisert av Evos- designretningen, som er en videreføring av Iosis-formspråket og som nye Ford Mondeo er første europeiske eksponent for. Foto: Automedia
Automedia mener neste generasjon Ford Capri kan bli seende slik ut. Den vil i så fall være karakterisert av Evos- designretningen, som er en videreføring av Iosis-formspråket og som nye Ford Mondeo er første europeiske eksponent for. Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europeiske Ford Capri fikk mange bilinteresserte unggutter til å sikle under sin produksjonsperiode fra 1969 til 1986 (To generasjoner, hver med en midtlivsoppdatering). Men med unntak av Ford Capri har forsøkene fra Ford på å slå gjennom med folkelige sportsbiler stort sett strandet.

Flere flopper

Blant eksemplene kan nevnes forglemmelige biler som Ford Probe, basert på Mazda-plattform, og etterfølgeren, Cougar. Denne var basert på Ford Mondeo og skulle være fanebærer for Fords nye "New Edge"-design. Navnet var et "lån" fra den mye mer velkjente amerikanske Mercury Cougar.

Her kan du lese vår test av Ford Cougar.

Heller ikke småtting-varianten Ford Puma, basert på Fiesta, slo spesielt godt an. Selv ikke til å være et utpreget nisje-produkt. (Puma er for øvrig et synonym for... cougar eller fjelløve - det store nord-amerikanske kattedyret).

Les også: Kul Ka

La oss få Ford à la Capri

På bakgrunn av denne historikken er det ikke rart om Ford i Europa igjen velger å hente frem Capri-navnet. Mange forbinder fortsatt det navnet med noe dynamisk hos det ellers ofte ganske trauste - i historisk perspektiv - merket Ford.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer