Test: Citroën C5 Aircross PureTec 180

Er dette komfort-mesteren?

Vi tror Citroën nå har klart det.

SPENNENDE FOR NORGE: Citroën C5 Aircross blir tilgjengelig under 300.000 kroner og vil fås med to diesel-, to bensin- og en ladbar hybrid-variant. Foto: Jamieson Pothecary
SPENNENDE FOR NORGE: Citroën C5 Aircross blir tilgjengelig under 300.000 kroner og vil fås med to diesel-, to bensin- og en ladbar hybrid-variant. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er magert med konkurrenter for SUV på 4,5 meter til en pris under 300.000 kroner, så Aircross burde være attraktiv for mange. Dacia Duster fra 245.000 og med firehjulstrekk under 300.000 er det ingenting å gjøre med, Nissan Qashqai og Renault Kadjar koster rundt 280.000 kroner og Tvillingen Peugeot 3008 koster fra 302.000 kroner, ellers er de ikke flere. Vi kan garantere at denne er den mest komfortable av dem.

Citroën skal lage de mest komfortable bilene som ruller på veiene. Vi tror kanskje de har klart det med C5 Aircross.

Mens de fleste bruker sporty egenskaper og tøff linjeføring som markedsføring av hvor fortreffelige bilene deres er, gjør Citroën tvert imot. Nå for tiden har de et designspråk som får fram morsfølelsen i deg. Bilene er «lubne» og polstres med bobleplast.

Etasjefronten med tre høyder med griller og to etasjer med lamper, gir et høyt SUV-uttrykk som skal beskytte familien og med nye C5 som vi sitter i nå, har de konstruert de kaller «progressive hydraulic cushions» som har hydrauliske stoppere både på dempernes kompresjon og dekompresjon for å sikre myk komfort ved midtstilling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer