Stedskilter også på elbil

Er dette lov?

Trodde du at alle elbiler har skilter som starter på EL, EK, EV eller EB? Da må du tro om igjen.

VANLIGE SKILTER: Få vet om muligheten som faktisk alltid har vært der. Det er flest Porsche-eiere som har benyttet seg av muligheten hittil. Foto: Porsche Senter Oslo
VANLIGE SKILTER: Få vet om muligheten som faktisk alltid har vært der. Det er flest Porsche-eiere som har benyttet seg av muligheten hittil. Foto: Porsche Senter Oslo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som synes det er både rart og synd at man ikke har fått en pekepinn på hvor i landet elbilisten foran deg kommer fra?

Til nå har elektriske og hydrogendrevne biler fått sine egne spesialskilt for å skille seg fra biler på bensin, diesel og hydrogen, men det har faktisk aldri vært et krav fra Statens vegvesen.

Alltid vært mulig

Seniorrådgiver Jon Terje Presthus i Statens vegvesen uttaler til Teknisk Ukeblad (tu.no) at det hele tiden har vært mulig å få geografiske skilt ved registrering av elbil, dersom man har gjort det på en trafikkstasjon - men at få vet om det.

I november 2019 fikk også forhandlerne mulighet til å registrere elbiler med geografiske skilter via registreringssystemet Autosys, sier han.

Det er det ikke så mange som har fått med seg ennå. Kun 417 registerte elbiler har foreløpig slike skilter, får vi opplyst fra Statens vegvesen.

- Jeg er nok skyldig i at flere Taycan har fått både BU, DR, ZZ og AA skilter, forteller salgskonsulent på nybil Porsche, Tore Verløy hos Porsche Senter Oslo, til Dinside.

- Hittil har ca 35-30 prosent av alle Taycan vi har solgt vært med geografiske skilter. Våre kunder har ofte spesielle ønsker for skilter, så vi informerer alle om muligheten om geografiske skilt, forteller Verløy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer