Når bilen blir livsstil

Er dette norges råeste garasje?

Kona fikk nytt kjøkken, Tom fikk ny garasje.

NORGES RÅESTE?:Tom Østli har lagt mange timer bak seg i planlegging og gjennomføring av garasjen sin i Drøbak. ter er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Video: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Har du noen gang tenkt på hva som befinner seg bak de hvite garasjeportene du kjører forbi daglig? Vi fikk nærmest sjokk da Tom Østli åpnet porten i sin garasje.

Detailing-studio

Vi kom dit for en helt annen grunn. Tom er nemlig lidenskapelig interessert i bilpleie, såkalt detailing. Dette har han holdt på med som hobby i over 40 av sine 60 år, noe også garasjen bærer preg av.

I taket har han flere sett med lys. Ytterst en skjult led-stripe, så en rad med lysstoffrør når han må ha arbeidslys til rydding i garasjen.

Innenfor har han skinner med spotter i 16 millioner farger og innenfor der igjen har han pulserende dioder og ei discokule til garasjefester etc. Og trodde du at Hot Roden i taket bare var for pynt? Den bruker han som referanse når han polerer biler.

Innenfor skap og skuffer er kjemikalier, polish, voks, kluter og pader sortert møysommelig etter bruksområder, og han har en egen tralle med flere poleringsmaskiner og lamper som han bruker fra gulvet og oppover for å se alle feil som er mulig å finne i lakken. Vogna har 6 uttak. Garasjen har over 170.

Dette har vært et marerittoppdrag for elektrikeren.

Sans for detaljer

Tom småløper rundt i sokkelesten når han tar en rask gjennomgang av garasjen.

Det finnes enkle og det finnes omfattende måter å polere bil på. Vi viser deg den enkle og morsomme måten som ikke tar deg mer enn en drøy time. Vis mer

- Bak denne rullegardina har jeg en gammel gitar. Og da må vi ha en skikkelig forsterker, forteller han, og trekker til side en gardin så en Marshall-forsterker ... som viser seg å være et kjøleskap.

Bak neste rullegardin kommer det til syne et barskap.

- Dette er oppbevaringsskapet for gjestene mine. Det er bare å fortsette der de slapp forrige gang.

Det lages en del filmer her inne, så derfor har jeg valgt å kunne blende ned mye for å få roligere bakgrunn, forteller Tom.

Og selvsagt skrek den hvite garasjeporten litt mye i de ellers mørke omgivelsene.

- En kompis av meg folierte porten innvendig. Men den ble veldig blank, så vi måtte lakke den for å minske gjenskinnet i den. Vi holdt på i fire dager, men jeg synes resultatet ble bra.

Sjekk filmen på toppen for flere detaljer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer