Er du av dem som slipper unna?

Nå får 3,3 millioner bilister regning på årsavgift, men du kan slippe unna.

Publisert
Sist oppdatert

Samlet skal Tollvesenet hente inn 7,9 milliarder kroner i avgifter fra norske bilister. Regningen sendes ut nå, og forfallsdato er 20. mars. I år får 66.000 flere bilister krav om årsavgift, sammenlignet med 2008.

Slippe å betale?

Har du en avgiftspliktig bil, som du ikke bruker? Leverte du skiltene til en trafikkstasjon innen nyttår 2008, slipper du årsavgiften for 2009.

Leverer du bilen til vraking hos en godkjent oppsamlingsplass eller hos et bilopphuggeri innen 20. mars, slipper du også årsavgift for 2009.

Elbiler er unntatt for avgiftsplikt. Det er også hydrogenbiler.

Les også: Disse får 21.000 kroner hver

Hvem skal betale?

Den som er registrert som bileier i motorvognregisteret per 1. januar 2009, er ansvarlig for å betale årsavgiften. Selger du bilen mellom 1. januar og 20. mars, er du og ny eier solidarisk ansvarlige for at kravet blir betalt.

Tollvesenet opplyser også om at bileiere som ikke har fått krav om avgift innen 10. mars, må fylle ut giro selv. For mer info, klikk her, eller ring opplysningstelefon 22 86 02 00. Det er viktig at du får med riktig KID-nummer på giroen, for at betalingen skal bli registrert!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer