Er du en råner?

En tung bass fyller natten, men den kommer ikke fra noen rocke-konsert. Den kommer fra en gammel, blodtrimma kjerre parkert utenfor gatekjøkkenet.

Er du en råner?
Publisert
Sist oppdatert

Råne, cruise, gli, ragge eller ta en tur på stripa. Kjært barn har mange navn. Enkelte har sågar gått så langt som å hevde at råning er høykarats bygdekultur.

Men det er slett ikke bare på bygda du finner rånerne. Selv i tjukkeste Oslo-gryta finnes de som er truandes til å helle en liter olje på bakdekkene og sørge for lokale tåkedotter langs Karl Johan.

Et liv?

Noe nytt fenomen er råning heller ikke, og for enkelte er en helg i bilen med musikken dundrende det nærmeste de kommer Nirvana. Også er de som ser ned på rånerne. De som ikke skjønner at et liv med olje under neglene, senket bil og utallige mil akkumulert ved å kjøre runde på runde er noe liv.

Kom ut av kupeen!

Sannheten er nok at det finnes en rekke skaprånere der ute. De som tilfeldigvis tar omveien gjennom byen før veien legges hjem. De som aldri vil innrømme sitt sanne jeg, og som bare legger turen innom bilvarehuset når de vet at de er alene.

Om du er en råner? Vel, det kan du finne ut av ved å ta denne testen. Men husk at den kan avdekke sider ved deg du kan ha vansker med å fordøye…

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer