Er du klar for våren?

Våren er kommet og det er på tide å klargjøre bilen for den nye årstiden. Vi gir deg noen gode tips.

Å rengjøre bilen skikkelig etter vinteren er viktig av mange årsaker Foto: Cato Steinsvåg
Å rengjøre bilen skikkelig etter vinteren er viktig av mange årsaker Foto: Cato Steinsvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Våren er for mange en etterlengtet årstid. Nå er det i de fleste deler av Norge slutt på vinter, snø og glatte veier. Men det betyr også at du må tenke litt ekstra på bilen. Vi har snakket med kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF og sammen gir vi deg noen gode tips om hvordan du ivaretar og klargjør bilen din på best mulig måte.

Sommerdekk

Det viktigste rådet er også kanskje det mest opplagte, nemlig å bli kvitt vinterdekkene og legge om til sommerdekk. Dette gjelder naturligvis bare dersom forholdene på veien du kjører på er klare for det. I alle fylker unntatt Nordland, Troms og Finnmark er det snart forbudt å kjøre med piggdekk, med mindre forholdene tilsier det. I de tre nordligste fylkene er fristen 1. mai for å bli kvitt piggene.

Video: Slik skifter du hjul

Ikke nøl med å finne frem sommerdekkene selv om du kjører piggfritt. Piggfrie vinterdekk har til dels svært dårlige egenskaper under varmere forhold, ikke minst på vått føre. Tyn derfor ikke de siste kilometerne ut av de gamle vinterdekkene dine for å slippe og kjøpe nye sommerdekk. Engebretsen i NAF fraråder en slik form for sparing på det sterkeste. Men også sommerdekkene skal holde forsvarlig standard, minner han om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer