Er finanskrisa over allerede?

Bentley viser ny modell i forkant av Frankfurtutstillingen midt i september.

Er finanskrisa over allerede?
Publisert
Sist oppdatert

Bentley viste bilen på Pebble Beach Concours D’Elegance i California i helgen. Bilen skal være inspirert av grunnleggeren, W. O. Bentley, og hans modell fra 1930 som rett og slett het 8-liter.

Motoren i Mulsanne skal være ny, men det er jobbet intenst med at den skal minne om den gode gamle 6,75 liters turbomotoren som satt i Bentley Turbo R og RT på 80-tallet. I 1998 kom også Bentley Arnage med 6,75-liters Turbomotor.

Den nye motoren er også på 6,75 liter og yter nå 550 hestekrefter. Dreiemomentet er 1.000 newtonmeter. Mulsanne skal være lettere enn Arnage og den er heller ikke bygget plattform fra Rolls-Royce.

Arven

Bentley 8-liter ble også vist sammen med Mulsanne i California. 8-liter ble første gang vist på bilutstillingen i London i 1930 og var den andre bilen i rekken. Den var W. O. Bentleys firmabil i to år. 8-liter hadde en toppfart på 100 mph, (omtrent 160 kilometer i timen) som var en dramtisk toppfart på den tiden, og viste hvor langt fremme Bentley var. Det ble bygget 100 8-litere i løpet av 1930-31.

Mulsanne vises på messa i Frankfurt midt i september og er i salg fra sommeren 2010.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer