Er Lexus innhentet?

Lexus er ikke lenger alene om luksusbiler med hybriddrift. Nå er både BMW og Mercedes i startgropa med hybridbiler i det øvre segmentet.

Er Lexus innhentet?
Publisert
Sist oppdatert

Hybridbiler sanker blandet kritikk og det er kanskje ikke helt ufortjent. Mye kritikken går ut på at dette ikke på langt nær er noen løsning på verdensproblemene. Det at teknologien kun finnes på biler i millionklassen, med Prius og Insight som hederlige unntak, hjelper heller ikke spesielt mye. Vi er på mange måter enige, men bransjen må få lov til å ta et skritt av gangen. Det er en stor jobb rense bilparken, og siden automobilen kom er det tatt mange små skritt i både riktig og feil retning - fra tralla til Karl Benz i 1886 til Bugatti Veyron kom på markedet i 2005.

Først

Toyota og Lexus har ledet an hybridsatsingen og Lexus har en rekke biler på markedet med hybriddrift. Den nyeste Lexusen er RX450h, men her har vi kjørt LS600h. LS600h imponerte voldsomt med sin hybridteknologi når den ble lansert i 2005, og hadde ingen likeverdige konkurrenter. Mercedes har nå lansert en modell som heter S400 Hybrid. S400 hybrid er fin den, men den elektriske motoren yter ikke mer enn 20 hestekrefter. Det er litt tamt, men den har litium-ion batterier. Samme pakka med 20 hestekrefter sitter i BMW Activehybrid 7. Mercedes har koblet seg til en V6 bensinmotor, mens BMW har tatt den helt ut og koblet seg på en V8 med to turboladere og hele 449 hestekrefter. Det er miljøbilen sin det! 0 til 100 på 4,9 sekunder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer