Er nye Citroën C4 Aircross virkelig en C4?

Her er Citroën med trillingen til Mitsubishi ASX og Peugeot 4008.

ASX-BASERT: Hypnos-inspirert hekk på Citroën C4 Aircross, som i likhet med Peugeot 4008 er basert på salgssuksessen Mitsubishi ASX. Foto: Citroën
ASX-BASERT: Hypnos-inspirert hekk på Citroën C4 Aircross, som i likhet med Peugeot 4008 er basert på salgssuksessen Mitsubishi ASX. Foto: Citroën Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2007 lanserte Citroën sin første skikkelige SUV, C-Crosser, takket være samarbeidet med Mitsubishi. Dette samarbeidet førte for øvrig til lanseringen av en helt annen type bil nå i år, nemlig elbilen C-Zero, basert på Mitsubishi i-MiEV. Også Peugeot, Citroëns søstermerke, deltar i samarbeidet.

C4-SUV?

Vi omtalte svært nylig Peugeots nye folke-SUV basert på Mitsubishi ASX, 4008. Det lå i kortene at også Citroën skulle få sin versjon og her er den. Litt småfrekt hevder Citroën at bilen er en del av C4-familien. Det er selvsagt et greit markedsføringsvalg - Golf-konkurrenten C4 har vært en salgssuksess så langt med over 100.000 solgte biler -, men teknisk stemmer det jo overhodet ikke da konstruksjonen kommer fra Mitsubishi.

Aircross

Uansett: Bilens navn er C4 Aircross og som Peugeot har Citroën strippet ASX-grunnmodellen for front og hekk og utstyrt den med sin egen merketypisk design. Vi synes for så vidt begge merkene har lykkes ganske godt med den øvelsen - bedre enn i tilfellet C-Crosser/Peugeot 4007 i hvert fall. Det Citroën kaller sin "visuelle signatur" gir seg uttrykk i vertikale LED-striper i hovedlysene og baklykter inspirert av konseptbilen Hypnos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer