Dørene i vranglås

- Er rasende på Volvo

I høst fortalte vi om folk som blir innelåst i sin Volvo. Volvo Norge påsto at de ikke hadde hørt om slike tilfeller, men flere norske eiere har opplevd dette.

PÅ SIKKERHETEN LØS: Dører som går i vranglås og ikke lar seg åpne, er er sikkerhetsproblem dersom jeg og familien kommer ut for en ulykke, sier Roar Kverneng fra Hamar. Foto: Rune Korsvoll
PÅ SIKKERHETEN LØS: Dører som går i vranglås og ikke lar seg åpne, er er sikkerhetsproblem dersom jeg og familien kommer ut for en ulykke, sier Roar Kverneng fra Hamar. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Problemet med at dørene på Volvo V40 går i vranglås har vært mye omtalt i Sverige. De lar seg ikke åpne verken utenfra eller innenfra. Fører og passasjerer blir innelåst. Det skal i alle hovedsak dreie seg Volvo V40 som ble produsert mellom 2012 og 2019.

I høst spurte vi den norske Volvo-importøren om dørlåsene på eldre V40 også er et problem som norske eiere sliter med:

- Jeg har snakket med garanti-avdelingen om dette og de kjenner ikke til at det er rapportert noen tilfeller av dette i Norge, sa kommunikasjonssjef Erik Trosby til Dinside.

- Alvorlig for sikkerheten

Roar Kverneng fra Hamar har en 2013-modell Volvo V40 og har nå opplevd å bli låst ute tre ganger. Den lokale Volvo-forhandleren har forsøkt å utbedre problemet en gang, men feilen kommer igjen. Nå er han rasende på Volvo:

- Den lokale forhandleren har forsøkt å utbedre feilen en gang, men sier nå at de ikke kan hjelpe meg med problemet. Det samme sier Volvo Norge når jeg tar kontakt med dem. Jeg ser på problemer med dører som ikke lar seg åpne som et alvorlig sikkerhetsproblem dersom jeg og familien kommer i en ulykke. At vi blir låst inne eller at andre ikke kan få opp dørene for å hjelpe oss ut av bilen, er veldig alvorlig. Jeg blir rett og slett rasende på at Volvo ikke vil ta tak i dette, siden de er spesielt fokusert på sikkerhet, sier Kverneng til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer