Er veien stengt?

Unngå sure overraskelser, du kan få varsling på mobilen.

Norske vinterveier er ikke alltid så idylliske som dette. Nå tester Statens vegvesen ut SMS-varsling for bilister som skal over Dovrefjell. Foto: Knut Moberg
Norske vinterveier er ikke alltid så idylliske som dette. Nå tester Statens vegvesen ut SMS-varsling for bilister som skal over Dovrefjell. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken reiser mange avgårde på vinterferie, som avvikles de nærmeste ukene over hele landet. For mange betyr det en tur på fjellet, eller en biltur over en av landets mange værharde fjelloverganger.

Velg riktig isskrape

Varsel på SMS

Norske veier stenges flere ganger i løpet av vinteren på grunn av dårlig vær og vanskelige kjøreforhold. Men også på grunn av bilberging. Med SMS-varsel kan det muligens bli lettere å planlegge seg forbi slike problemer.

Reiser du med skikoffert? Ikke gå fra verdisakene for lenge

Nå lanserer Statens vegvesen et prøveprosjekt på Dovrefjell, der reisende på E6 kan få varsling på mobilen om stengning og dårlige kjøreforhold.

– Varslingen kan avlaste pågangen på Vegtrafikksentralens varslingsnummer 175, og mange har allerede tatt tjenesten i bruk, før vi har informert om den ut over det som står på nettsidene våre, forteller Bjørn Romsås, byggeleder i Statens vegvesen til DinSide.

Tjenesten varsler både om stengninger, mulighet for at det snart kan bli stengt, om dårlig vær og kjøreforhold og om bilberging. Ber du om varsling, får du umiddelbart tilsendt den til enhver tid siste meldingen.

Smarte knep for trygg biltur på vinterveiene

Slik bestiller du varsling

Du kan be om varsling ved å sende «e6dovre» til 2252. Det er gratis å melde seg på, mens hver mottatte melding koster en krone. Når det ikke lenger er interessant å motta meldinger, sender du «e6dovre» til 2252 en gang til. Også avmelding er gratis.

– Det kan til tider komme mange meldinger om stenging, så vi oppfordrer trafikantene til å melde seg av og på tjenesten etter behov. Spesielt for fastboende og hytteturistene kan dette være greit, sier Romsås.

Hadde alle brukt denne tjenesten kunne man visst hvor alle køene er

Til sist råder Statens vegvesen trafikantene om å være varsom med bruk av mobil i bilen. Får du melding, be passasjerer om å lese den, eller kjør inn til siden før du sjekker SMS-en.

Derfor bør du vaske dekkene nesten like ofte som bilen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer