Et blunk fra Skoda: Yeti

Skoda viser en snill liten SUV som designstudie i forkant av Genève-utstillingen.

Publisert
Sist oppdatert

Skoda kommer til å vise sin Skoda Yeti designstudie under bilutstillingen i Genève som begynner den 3. mars. Denne kompakte SUV'en tar sikte på å innta et segment som er helt nytt for merket.

Mellom to størrelser

Størrelsesmessig benytter Skoda seg av en strategi som har vært vellykket med merkets andre modeller, nemlig å plassere den i grenselandet mellom to etablerte kategorier. Således vil Yeti være posisjonert mellom den lille og den mellomstore kategorien SUV'er (A0 og A, på marketing-språk), på samme måte som Octavia er plassert mellom kompakt- og mellomklassen og Fabia befinner seg mellom småbil- og kompaktklassen.

Denne studien skal demonstrere fremtidige karaktertrekk ved Skodas modeller, på samme måte som det ble gjort med konseptet Roomster. Typiske designtrekk gjelder særlig frontruten, a-stolpene og en karakteristisk tak-tekking.

Vennlig

En annen viktig ingrediens i designet er mangelen på aggressivitet. Uttrykket skal være positivt og vennlig som en behagelig kontrast til andre kjøretøyer i denne kategorien. Konseptet skal være både fullt brukbart i bytrafikk og tilstrekkelig utstyrt for terrengkjøring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.