Et blunk fra Skoda: Yeti

Skoda viser en snill liten SUV som designstudie i forkant av Genève-utstillingen.

Publisert
Sist oppdatert

Skoda kommer til å vise sin Skoda Yeti designstudie under bilutstillingen i Genève som begynner den 3. mars. Denne kompakte SUV'en tar sikte på å innta et segment som er helt nytt for merket.

Mellom to størrelser

Størrelsesmessig benytter Skoda seg av en strategi som har vært vellykket med merkets andre modeller, nemlig å plassere den i grenselandet mellom to etablerte kategorier. Således vil Yeti være posisjonert mellom den lille og den mellomstore kategorien SUV'er (A0 og A, på marketing-språk), på samme måte som Octavia er plassert mellom kompakt- og mellomklassen og Fabia befinner seg mellom småbil- og kompaktklassen.

Denne studien skal demonstrere fremtidige karaktertrekk ved Skodas modeller, på samme måte som det ble gjort med konseptet Roomster. Typiske designtrekk gjelder særlig frontruten, a-stolpene og en karakteristisk tak-tekking.

Vennlig

En annen viktig ingrediens i designet er mangelen på aggressivitet. Uttrykket skal være positivt og vennlig som en behagelig kontrast til andre kjøretøyer i denne kategorien. Konseptet skal være både fullt brukbart i bytrafikk og tilstrekkelig utstyrt for terrengkjøring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer