Kommentar:

Et elbilforslag hinsides all fornuft

Bjørnar Moxnes ser rødt når han ser rikinger i luksuriøse elbiler. Nå vil han innføre janteskatt.

HALVANNEN MILLION: Bør en Tesla Model X gå opp 50 prosent i pris til halvannen million? Ja, hvorfor ikke, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Video: Jørgen Gilbrant Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOMMENTAR: Bjørnar Moxnes ser rødt når folk med mye penger velger et dyrt miljøalternativ fremfor å kjøre bensin- og dieselslukende alternativer.

Nå frir han til de andre partiene på Stortinget om støtte til en misunnelsesskatt for at de som føler de ikke har råd, eller ikke ønsker å bruke mye penger på bil, også skal bli fornøyde (se video øverst).

Om klimaet blir bedre eller dårligere, spiller liten rolle, bare rikingene må betale janteskatten.

Er det en ting vi har vært gode på her i Norge, har det vært å skattlegge bilkjøp så hardt at naboen som tjener litt mer ikke skal kunne flotte seg i en bedre bil enn gjennomsnittet.

Det er ikke lenge siden vi måtte betale ekstraavgift for effekt. Takstene var delt opp i trinn. Det øverste var 170 hester. Hver eneste hestekraft over 170 måtte belastes med 1500 kroner.

Om bilen var vesentlig mer energieffektiv og faktisk forurenset mindre enn en bil med eldre teknologi med mindre effekt, spilte liten rolle. Bilen behøvde ikke en gang å være rask, men stor motor skulle koste. Gjerne hundertusenvis av kroner ekstra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer