Tesla på klagetoppen

- Et elbilmarked med barnesykdommer

Folk klager mest på nye elbiler i Norge - halvparten av disse er en Tesla.

PÅ KLAGETOPPEN: Tesla topper Forbrukerrådets liste over biler med klager og tvister i 2018. Foto: Øystein B. Fossum
PÅ KLAGETOPPEN: Tesla topper Forbrukerrådets liste over biler med klager og tvister i 2018. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert

Tesla er i vinden som aldri før. Det amerikanske elbilmerket har vært noe for seg selv, etter at Model S kom til Norge allerede i 2012. Og etter at «folkeversjonen» Model 3 kom på nyåret i år, har det tatt enda mer av.

Allerede 19. mars satte den nye modellen en utrolig rekord på det norske markedet, med over 2.215 registreringer på én måned. Innen måneden var over rakk tallet å øke til sensasjonelle 5.300 leveringer.

Klageproblemer

I sammenheng med dette har det blitt stilt spørsmål om Tesla, som en relativt ny organisasjon, har ressurser til å ta seg av feilrettinger og servicemarkedet for alle bilene.

Nå viser det seg at merket er helt på topp - eller bånn - når det kommer til Forbrukerrådets klagestatistikk av nye biler her i landet. Av totalt 171 tvistesaker om nye biler i 2018, der Forbrukerrådet meklet, handlet flertallet om elbiler.

Og av elbilsaker som måtte til mekling gjaldt halvparten av dem - nærmere bestemt 86 saker - Tesla. Regnet mot antall klagesaker pr bil på veien er elbilmerket på en suveren topp. Til sammenligning hadde Nissa, som solgte 4.000 flere biler enn Tesla i 2018, kun 28 saker til mekling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer