Familietest: Peugeot e-2008 GT

Et godt kjøp - med kompromisser

Vi har mye bra å si om Peugeot e-2008, men du må gjøre noen kompromisser for å velge den som familiebil.

GODT KJØP: Peugeot e-2008 gir mye elbil for pengene. Men er det nok? Foto: Øystein B. Fossum
GODT KJØP: Peugeot e-2008 gir mye elbil for pengene. Men er det nok? Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Peugeot har imponert oss. Franskmennene har lenge laget vakre biler. Og i det siste har de kommet med et par elbiler som går rett hjem hos det norske folk.

Det ikke alle nordmenn som har lagt merke til SUV-ene deres, men i Europa har blant annet Peugeot 3008 blitt kåret til årets bil (2017), mens rakkeren Peugeot 208 fikk samme utmerkelse tidligere i år.

På forsommeren kom elektriske e-208 til Norge. Den ble tett fulgt av e-2008, en liten SUV bygd på samme lest som førstnevnte. Disse to elbilene har kvalifisert til en femmer og en sekser på terningen hos Dinsides motorredaksjon.

Sekseren gjør imidlertid at vi velger å ta en enda nærmere titt på e-2008 - denne gang med en families kritiske øyne. Presterer den lille SUV-en nok for å gå helt til topps for disse kjøperne også?

Kunne hatt bedre plass

Vel. Det er plass til fire voksne i bilen. Da må riktignok undertegnede, som er 1,84 meter på strømpelesten, sitte med knærne utover for å få plass bak seg selv.

Det er uansett ikke optimal plass for føreren, om vedkommende liker å ha setet litt bakover. Batteripakken er nemlig dyttet oppunder stolen, og da kommer den i veien for en variert og komfortabel beinstilling for sjåføren. Dette går greit på korte turer, men det merkes definitivt på langtur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer