Årets tøffeste

Et nikk til fortiden

Mange trodde det bare var en designers drøm, men nei.

NESTE SOMMER: Allerede neste sommer kan vi se elektriske MG Cyberster her hjemme, dersom det går som den norske importøren håper. Foto: MG
NESTE SOMMER: Allerede neste sommer kan vi se elektriske MG Cyberster her hjemme, dersom det går som den norske importøren håper. Foto: MG Vis mer
Publisert

I år fyller den tidligere britiske, nå kinesisk eide, bilprodusenten MG 100 år. Som en hyllest til merkets ikoniske, åpne sportsbiler fra 1960-tallet, viste de nye, kinesiske eierne fram en designstudie av en elektrisk roadster. Mange, eller kanskje de fleste, trodde den bare var en designers drøm og en «one-off».

Men slik blir det ikke.

I forbindelse med den store bilutstillingen i Shanghai i Kina, bekrefter MG at Cyberster skal i serieproduksjon. Allerede neste sommer vil den komme på veien.

Et nytt ikon

Bilen er en åpen toseter, akkurat som de ikoniske MGA og MGB fra 1960 og 1970-tallet. Den får spesielle saksedører som vippes rett oppover i bakkant.

- Cyberster er «respektfull» overfor de ikoniske modellene fra MGs tidlige år. Samtidig har den all moderne teknologi. Den åpner et nytt kapittel i hvordan folk vil oppfatte GM i åra framover, uttaler Carl Gotham, sjefen for avansert design i GM.

Foreløpig har ikke MG avslørt mye om de tekniske spesifikasjonene til bilen.

En råtass

Enkelte medier har hentet informasjon fra China Ministry of Information and Technology (MIIT) som viser at bilen trolig blir 4,54 meter lang. Basisutgaven får en motor på rundt 250 kW (340 hester) som sitter på bakakselen og gir bilen bakhjulsdrift. Det er den tradisjonelle oppskriften på en toseters roadster. Topp-modellen kan få en ekstra motor foran, firehjulstrekk og til sammen 400 kW (543 hester).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer