Et stille problem

Nå kan lyd bli påbudt.

BLADE RUNNER: Lydfolkene i Nissan har valgt seg futuristisk Blade Runner-billyd på Leaf, ifølge Bloomberg News. Foto: Produsenten
BLADE RUNNER: Lydfolkene i Nissan har valgt seg futuristisk Blade Runner-billyd på Leaf, ifølge Bloomberg News. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år skrev vi om hvordan du kunne få V8-lyd i bilen, og muligens en god latter. Litt mindre festlig er det å gå i sin egen verden over veien, for så å bli sneiet av en elbil eller hybridbil som kommer helt lydløst. Vel, sløve fotgjengere kan muligens skylde seg selv, men for svaksynte og blinde er de musestille doningene et reelt problem.

En undersøkelse utført av The National Highway Traffic Safety Administration i USA i fjor, avdekket at hybridkjøretøy var mer enn dobbelt så tilbøyelige til å være involvert i fotgjengerulykker ved lav hastighet, enn konvensjonelle kjøretøy.

De fantastiske elbil-fordelene

Lydkrav

Nå i desember ligger det an til at det kommer reguleringer på hvor stille en bil får lov til være. Lobbyister for blindeorganisasjoner har presset på for endringer i lovverket i USA, etter at antall elbiler og hybridbiler har økt.

Bakgrunnen for kravet om MER lyd er enkel nok: Blinde og svaksynte bruker lydbildet rundt seg når de navigerer, og da skaper nesten lydløse biler et sikkerhetsproblem for disse myke trafikantene.

Muligens verdens beste bilstereo

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer