Renault Grand Scenic

Et symbol på fertilitet

For mange barn? Frykt ikke. Renault Grand Scenic er redningen.

RENAULT GRAND SCENIC: Dinside har ikke mye å utsette på Renaults flerbruksbil, Grand Scenic. Foto: Jamieson Pothecary
RENAULT GRAND SCENIC: Dinside har ikke mye å utsette på Renaults flerbruksbil, Grand Scenic. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

nOSLO: Det er 80-tallet. Folk er stinne av gryn – for det meste lånte. Med penger kommer trangen etter å vise dem frem.

Mens noen velger å snakke høyt i en murstein av en mobiltelefon på restaurant over et glass Cinzano og en rekecocktail, velger andre en mer naturlig måte for selvskryt: Å produsere barn.

TV-serier som «Under samme tak», med Bob Saget i spissen, reklamerte sterkt for at et familieliv med tre eller flere barn ikke bare var trivelig, men uendelig morsomt.

Pappa gikk med Mikke Mus-slips, begynte å leke med barna i det offentlige, og i 1984 kunne han bytte ut Ford Sierraen med det ultimate penge- og fertilitets-symbolet, en Renault Espace.

Best i klassenn

Espace finnes fortsatt, men er ikke lenger til salgs i Norge. I stedet har Scenic kommet i en større utgave, Grand Scenic, som dekker etterspørselen til de som vil ha syv seter. Dessuten taper MPV-segmentet stort til det langt mer fasjonable SUV- og crossover-segmentet. Dermed har Renault måtte dra på ekstra hardt for å friste de typiske kundene.

Akillesen til MPV-er har vært at mange av dem har sett fullstendig kjønnsløse og uinspirerte ut. De er ofte ikke en bil man vil ha, men må ha. Det er her du ender opp når familien har tatt over styringa, og du selv har gitt opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer