Test: Mercedes-AMG C 43 T 4Matic

Ett av de beste AMG-alternativene

Mercedes-AMG C 43 er én de artigste Mercedes-ene du kan velge, men noe av ekstrautstyret bør du styre unna.

LOKOMOTIV: Den er ikke bant de største stasjonsvognene på markedet, men tar det igjen på luksusfølelse, sporty stramme kjøreegenskaper og rikelig med effekt. Foto: Rune M. Nesheim
LOKOMOTIV: Den er ikke bant de største stasjonsvognene på markedet, men tar det igjen på luksusfølelse, sporty stramme kjøreegenskaper og rikelig med effekt. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

9AMG C 43 går for å være det beste alternativet hos Mercedes, dersom sportslig hverdags-komfort er kriteriet. C-klasse har plass nok for de fleste og føles kompakt.

C 63, som ligger øverst i næringskjeden, har en sint V8 i kombinasjon med 7-trinns hardtslående dobbeltclutchet girkasse, som sender all effekt rett ut på bakhjulene via en ganske så hissig bakdiff.

Den er såpass brutal at den faktisk blir alt for mye for mange. C 43 har derimot en langt mer Norges-vennlig tilnærming. Den har en herlig syngende treliters V6 motor, med to turboer som trekker på alle fire via en 9-trinns tradisjonell automatkasse.

Store forandringer

De færreste vil heve så mye som et hår på øyenbrynet over den omfattende oppdateringen. Ifølge Mercedes er 50 prosent av bilen forandret og over 6500 deler nye. De viktige forandringene utvendig er at diamantgrillen (som nå fås i de lavere modellene) er byttet ut til fordel for den tidligere grillen til C 63 med en kraftig vannrett ribbe.

C 63 har som kjent fått Panamerica-grillen med stående ribber. Fangere med diffusere er også nye. Det som er langt viktigere - og noe man virkelig merker på vinterstid - er de nye avanserte frontlyktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer