Ett enkelt råd kan redde bilferien din

Visste du at vitnet ditt kan telle mer i Sverige enn her hjemme? Og at du kan risikere å måtte dele skyld i Danmark? Slik kan du unngå marerittet hvis du skulle krasje i utlandet.

DYR SMELL: Krasjer du i utlandet, må du først og fremst sikre deg bildebevis.  Foto: SCANPIX/ Plainpicture
DYR SMELL: Krasjer du i utlandet, må du først og fremst sikre deg bildebevis. Foto: SCANPIX/ Plainpicture Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten halvparten av Norges befolkning planlegger å reise på bilferie i sommer. Men er du forberedt hvis det skulle skje noe uventet?

85 prosent er ikke er klar over hvilke regler som gjelder hvis de krasjer med bil i utlandet. Det viser en landsdekkende undersøkelse Opinion har utført for KLP.

- Tallene er ikke overraskende. Mange nordmenn glemmer helt at det ikke er norske regler som gjelder når de befinner seg utenfor Norge. Det gjelder både trafikkregler og erstatningsregler, sier avdelingsleder Robin Wulff-Nilsen i KLP Skadeforsikring.

Norge er et høykostland, og mange land er lite interessert i å betale det vi taper på at våre norske biler blir bulket. Etter lange rettsrunder kan du i mange tilfeller oppleve at du ikke får erstattet skadene på bilen din.

- Spesielt er Tyrkia og tidligere jugoslaviske land som ikke er medlem av EU, problematiske. Men også i land du ikke forventer problemer, bør du være oppmerksom på at det er andre regler som gjelder, sier Wulff-Nilsen.

Vitner viktig i Sverige

- I Norge teller vitner - som samboer eller ektefelle - i bil ikke så mye da det vurderes at de er inhabile. Men i Sverige teller derimot disse vitnene like mye som andre vitner. Det er greit å være klar over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer