Etterforsker 11 Tesla-krasjer

Det er nå startet etterforskning av Teslas «selvkjørende» Autopilot etter flere alvorlige ulykker med bilene – flere med dødelig utgang – i USA.

KJØRER IKKE SELV: Bilen er ikke i stand til å kjøre helt selv. Det fikk denne sjåføren erfare etter å ha krasjet inn i en politibil ved Laguna Beach. Foto: Laguna Beach Police Department
KJØRER IKKE SELV: Bilen er ikke i stand til å kjøre helt selv. Det fikk denne sjåføren erfare etter å ha krasjet inn i en politibil ved Laguna Beach. Foto: Laguna Beach Police Department Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en ulykke i Harris County i Texas i april, sa politiet at vitner hadde fortalte at det ikke satt en sjåfør bak rattet i bilen – en Tesla Model S - da den krasjet inn i et tre og drepte to.

Tesla hevder at autopiloten i bilen ikke var aktivert på det aktuelle tidspunktet, men politiet etterforsker saken.

Den 10. mai i år fikk en motorsykkel-patrulje fra California Highway Patrol melding om en mann som satt i baksetet på en Tesla Model 3, mens bilen var i full fart på motorveien mot byen Oakland.

Politiet fikk stoppet bilen og arresterte mannen, som på en lokal radiostasjon skal ha uttalt at «jeg føler meg tryggere i baksetet enn i forsetet på bilen. Elon Musk vet virkelig hva han gjør når han utvikler selvkjørende biler».

Alvorlige ulykker

Til sammen etterforsker politiet 28 alvorlige ulykker med Teslas biler. Nå starter altså National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) etterforskning av 11 alvorlige ulykker med Teslas biler siden januar 2018.

I alle ulykkene er det bekreftet at bilene hadde Autopilot innkoplet. Undersøkelsen omfatter modellene S, X, Y og 3 – med andre ord alle Teslas biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer