Etterforsker 35 Tesla-krasjer

Amerikanske myndigheter har startet enda en etterforskning mot Tesla etter en ulykke i California der tre personer omkom.

NY ULYKKE: Bilen, en Tesla Model S, traff en veiarbeids-maskin og tre ble drept. Myndighetene har mistanke om at bilens Autopilot var i bruk. Ill. Foto: California Highway Police
NY ULYKKE: Bilen, en Tesla Model S, traff en veiarbeids-maskin og tre ble drept. Myndighetene har mistanke om at bilens Autopilot var i bruk. Ill. Foto: California Highway Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var 12. mai at en nesten ny Tesla Model S krasjet inn i utstyr i forbindelse med veiarbeid langs Pacific Costal Highway i Newport Beach, ifølge Reuters, som først omtalte saken. I ulykken ble tre passasjerer i bilen drept og tre veiarbeidere skadet.

National Highway Traffic Administration (NHTSA) har mistanke om at bilens selvkjørende system, som Tesla kaller Autopilot, var i bruk. Derfor er det startet etterforskning for å finne ut mer om årsaken til ulykken.

35 Tesla-krasjer

Til sammen har NHTSA gjennomført 35 etterforskninger etter ulykker med Tesla-biler siden 2016. I disse ulykkene er 14 mennesker drept, inkludert de siste 3.

I bare tre av ulykkene har myndighetene utelukket av autopilot-systemet var aktivert.

Også i april meldte NHTSA at de startet etterforskning av en ulykke med en 2016-modell Tesla Model X. I denne ulykken ble ingen drept.

Blant andre ulykker som etterforskes er en fra august i fjor, der en Tesla krasjet inn i en politibil som sto langs motorveien.

Ingen bak rattet

Etter en ulykke i Harris County i Texas i april i fjor, sa politiet at vitner hadde fortalte at det ikke satt en sjåfør bak rattet i bilen – en Tesla Model S – da den krasjet inn i et tre og drepte to. Tesla hevder at autopiloten i bilen ikke var aktivert på det aktuelle tidspunktet, men politiet etterforsker saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer