Etterforsker 35 Tesla-krasjer

Amerikanske myndigheter har startet enda en etterforskning mot Tesla etter en ulykke i California der tre personer omkom.

NY ULYKKE: Bilen, en Tesla Model S, traff en veiarbeids-maskin og tre ble drept. Myndighetene har mistanke om at bilens Autopilot var i bruk. Ill. Foto: California Highway Police
NY ULYKKE: Bilen, en Tesla Model S, traff en veiarbeids-maskin og tre ble drept. Myndighetene har mistanke om at bilens Autopilot var i bruk. Ill. Foto: California Highway Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var 12. mai at en nesten ny Tesla Model S krasjet inn i utstyr i forbindelse med veiarbeid langs Pacific Costal Highway i Newport Beach, ifølge Reuters, som først omtalte saken. I ulykken ble tre passasjerer i bilen drept og tre veiarbeidere skadet.

National Highway Traffic Administration (NHTSA) har mistanke om at bilens selvkjørende system, som Tesla kaller Autopilot, var i bruk. Derfor er det startet etterforskning for å finne ut mer om årsaken til ulykken.

35 Tesla-krasjer

Til sammen har NHTSA gjennomført 35 etterforskninger etter ulykker med Tesla-biler siden 2016. I disse ulykkene er 14 mennesker drept, inkludert de siste 3.

I bare tre av ulykkene har myndighetene utelukket av autopilot-systemet var aktivert.

Også i april meldte NHTSA at de startet etterforskning av en ulykke med en 2016-modell Tesla Model X. I denne ulykken ble ingen drept.

Blant andre ulykker som etterforskes er en fra august i fjor, der en Tesla krasjet inn i en politibil som sto langs motorveien.

Ingen bak rattet

Etter en ulykke i Harris County i Texas i april i fjor, sa politiet at vitner hadde fortalte at det ikke satt en sjåfør bak rattet i bilen – en Tesla Model S – da den krasjet inn i et tre og drepte to. Tesla hevder at autopiloten i bilen ikke var aktivert på det aktuelle tidspunktet, men politiet etterforsker saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.