Pris på drivstoff

Etterforsker mulig ulovlig prissamarbeid på drivstoff

Konkurransetilsynet åpner etterforskningssak i drivstoffmarkedet.

ÅPNER SAK: Konkurransetilsynet har fulgt nøye med på drivstoffmarkedet gjennom flere år, og i 2016 startet tilsynet med særskilt markedsovervåking. Bildet viser direktør Lars Sørgard i Konkurransetilsynet. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix.
ÅPNER SAK: Konkurransetilsynet har fulgt nøye med på drivstoffmarkedet gjennom flere år, og i 2016 startet tilsynet med særskilt markedsovervåking. Bildet viser direktør Lars Sørgard i Konkurransetilsynet. Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi skal nå undersøke om det foreligger et brudd på konkurranselovens paragraf 10 om ulovlig samarbeid i form av fastsettelse av priser, sier Marita Skjæveland, nestleder for avdeling for bygg, industri og energi i Konkurransetilsynet.

Det skjer etter det som betegnes som «funn i tilsynets kontinuerlige markedsovervåking».

Konkurransetilsynet har fulgt nøye med på drivstoffmarkedet gjennom flere år. I 2016 startet tilsynet med særskilt markedsovervåking. Dette var som følge av at tilsynet vurderte at konkurransen i dette markedet var vesentlig begrenset.

Overvåkingen innebærer at aktører i markedet er pålagt å sende inn informasjon om blant annet priser, salgsvolum og innkjøpsvilkår til Konkurransetilsynet på halvårlig basis.

Betyr ikke lovbrudd

– Det at Konkurransetilsynet åpner en etterforskningssak, innebærer ikke at selskaper under etterforskning er skyldige i lovbrudd. Vi vil i det videre arbeidet med saken fokusere på å hente inn ytterligere informasjon, med det formål å kunne avkrefte eller bekrefte en mistanke om brudd på konkurranseloven i form av ulovlig samarbeid, understreker Skjæveland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer