Etterlengtet ny Passat

En av Norges mest solgte mellomklassebiler, Volkswagen Passat, er klar for modellskifte. Størrelsen øker selvsagt, og utstyrsnivå og mengden tilgjengelig ekstrautstyr får også et løft.

Publisert
Sist oppdatert

For åpner du lommeboken på vidt gap kan du kjøre ny Passat med 3,2-liters motor på 250 hestekrefter, klimaanlegg som i luksusbilen Phaeton, avstandsradar, 600 watts stereoanlegg, nøkkelfri-system, 230 volt strømuttak og bi-xenon med kurvelys.

Og er du av de som holder igjen er det likevel spennende standardutstyr på 1,6-literen med 102 hestekrefter. ESP med tilhengerfunksjon, elektronisk parkeringsbrems og elektronisk start ved hjelp av en bryter vil skille den nye Passaten fra gjennomsnittlige mellomklassebiler.

Mer nedpå

Rundt syv centimeter økning i lengde og bredde, og kun en moderat økning i høyden, ser den nye Passaten mer nedpå ut en det dagens modell gjør. Selv om de første bildene av en bil på store felger ofte er litt misvisende, er det ikke tvil om at den nye Passaten er en bil som er betydelig mer elegant og ser mer eksklusiv ut.

Særlig grillen og sidepanelene skiller seg fra dagens modell, og vi er svært spent på om Volkswagen kan få til en lekker stasjonsvogn med dette som utgangspunkt.

Interiøret er også ganske radikalt forandret, toppen av dashbordet har fått en vingeform, og midtkonsollen virker bred som i en storbil. To senkede klokker med et sentrert infopanel skjuler seg under skyggebremmen foran føreren, og de to mindre klokkene har nå fått plass under infodisplayet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer