Etterstramming kan redde deg

Sjekk hjulene uansett om du har skiftet selv, eller fått hjelp av andre.

Enkelt og kjapt: Sjekk boltene etter tre til fem kjørte mil. En billig forsikring mot uhell. Foto: Colourbox.com
Enkelt og kjapt: Sjekk boltene etter tre til fem kjørte mil. En billig forsikring mot uhell. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I artikkelen dekkskift for dummies går vi gjennom hvordan du skifter hjul - trinn for trinn. Her stoppet vi ved etterstramming etter hjulskiftet. Men ett punkt til må med på listen, enten du er dekkdummie eller ekspert: Etterstramming etter kjøring.

De syv første dagene etter at fristen for å skifte til sommerhjul gikk ut i vår, rykket NAF ut til 12 bilførere som hadde mistet hjulet, 34 bilister som hadde løse hjulbolter, 4 som hadde knekte hjulbolter og 85 som hadde hjulbolter som var trukket til for hardt. Også de andre bilbergingsselskapene opplever samme tendens i sesong for bytte av dekk.

VIDEO: Slik skifter du hjul

Sjekk etter tre til fem mil

Eksperter anbefaler etterstramming av hjulmuttere når du har kjørt cirka 30-50 kilometer etter hjulskift. Både fordi boltene i utgangspunktet kan være strammet for dårlig, og fordi man kan avdekke feil som kan medføre fare under kjøring. Eksempelvis kan sand og støv som ligger mellom felg og hjulspindel moses i stykker etter tid, og gi dårligere feste for boltene.

– Det kan være nok at et lite rustlag løsner i kontakten med den nymonterte felgen, sier driftssjef Geir Danielsen i Falck Stor-Oslo i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer