EU-kontrollen blir nå mer omfattende

Nye regler vil gjøre det dyrere for norske bilister.

BLIR DYRERE: Periodisk Kjøretøykontroll, som på folkemunne går under navnet EU-kontrollen, blir fra 8. juni en god del strengere og dermed også dyrere.  Foto: ALL OVER PRESS
BLIR DYRERE: Periodisk Kjøretøykontroll, som på folkemunne går under navnet EU-kontrollen, blir fra 8. juni en god del strengere og dermed også dyrere. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 8. juni, blir det innført store endringer i EU-kontrollen (periodisk kjøretøykontroll), etter utsettelsen vi omtalte i januar, og både bileiere og kontrollører vil merke de nye endringene godt.

Konsekvenser av omleggingen kommer allerede fra 1.juni. Uken fra 1. til 5. kan det nemlig vise seg vanskelig å få gjennomført kontroll, som vi nylig kunne fortelle.

Statens Vegvesen presiserer blant annet at kontrollseddelen får ny utforming - den vil ikke lenger vise alle punktene, bare punktene der det er funnet feil. Eksempler på nye punkter er kontroll av ladekabel på elbiler og refleksvest i bil.

Blir dyrere

Den nye kjøretøykontrollen vil naturligvis bli dyrere enn tidligere. En mer omfattende kontroll vil jo åpenbart ta lengre tid og, som Norges Automobilforbund (NAF) påpeker i en pressemelding: Kravene til kalibrering av testutstyret som kontrollorganene bruker vil bli mer omfattende.

Totalt vil ifølge NAF alle kontrollorganer oppleve å bruke om lag 20 prosent mer tid med de nye reglene, og NAF legger ikke skjul på at de selv vil sette opp prisene på deres egen EU-kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer