EU vil parkere bilen for deg

Og det har de til nå betalt 50 millioner kroner for å få til.

PARKERER SELV: Selvparkerende biler er vist før, men ikke i så avansert utgave som dette EU-prosjektet kan vise til.   Foto: Audi
PARKERER SELV: Selvparkerende biler er vist før, men ikke i så avansert utgave som dette EU-prosjektet kan vise til. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Det er kun minutter igjen før innsjekkingen til flyet ditt stenger, eller før toget ditt går, men du må bruke dyrebar tid til å finne en ledig plass i parkeringshuset. Forestill deg at du kan forlate bilen ved hovedinngangen, og la bilen gjøre resten på egenhånd.»

Slik starter innsalget av et forskningsprosjekt EU til nå har betalt nær 50 millioner for, og ikke tro dette er noe futurisk, som først vil komme langt der fremme. Utviklingsprosjektet avsluttes neste år.

Det stopper likevel ikke der. Dersom du har en elektrisk bil, så skal bilen din kunne finne en ledig plass med ladestasjon, og deretter koble seg opp mot denne.

Slik gjør Audi det

Hvorfor?

I fremtiden mener EU at folk, i enda større grad enn nå, vil benytte seg av kombinerte former for transportmetoder. -Ideen er at vi skal kunne gi folk mulighet for bedre miks av offentlig og privat transport, forklarer Dr. Paul Furgale, prosjektsjef for V-Charge, som systemet blir kalt.

Parkeringsbot? Glem det!

Prosjektet er ikke først og fremst laget for å være en parkeringstjener. Det er mer sekundæreffekten av dette EU er opptatt av, nemlig å gjøre så du slipper unna høyt blodtrykk og stress. Dette mener de er den virkelige positive effekten av automatiseringen, men stressende situasjoner finnes jo andre steder enn på flyplasser og togstasjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer