Euro NCAP-test: De sikreste bilene

Renault Vel Satis gjorde det svært godt i Euro NCAPs kollisjonstester og deltar nå i den eksklusive femstjerners-klubben. Europeiske fotgjengere bør imidlertid holde deg unna bilen.

Publisert
Sist oppdatert

Renault Vel Satis tas ikke inn til Norge, men er likevel et interessant eksempel på at bilfabrikantene glemmer fotgjengerne i sin iver etter å oppnå fem stjerner hos Euro NCAP. Vel Satis oppnår kun 2 av 32 oppnåelige poeng i påkjørseltesten.

Nå er det viktig å understreke at Renault ikke er alene om å nedprioritere myke trafikanter. Det er nemlig svært langt mellom bilprodusentene som tar denne gruppen på alvor. Daihatsu, Honda og Mazda er faktisk alene om å ha oppnådd 3 stjerner i påkjørselstesten. Foreløpig har ikke en eneste bilmodell oppnådd toppscore - 4 stjerner.

Fire ganger fem stjerner

Men la oss titte på den ordinære kollisjonstesten, som er mer hyggelig lesning. I den siste Euro NCAP-runden er det nemlig hele fire modeller som oppnår 5 stjerner; Mercedes-Benz E-klasse, Renault Megane, Renault Vel Satis og Saab 9-3.

Det skal imidlertid nevnes at ingen av dem hadde fått 5 stjerner hvis det ikke hadde vært for den nye regelen som gir tilleggspoeng for bilbeltevarslere. Alle fire fikk nemlig uttelling for sine varslere og oppnådde dermed minstekravet for 5 stjerner, 33 poeng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer