Euro NCAP versus Folksam

Hvem skal du stole mest på? Euro NCAP eller Folksam? Vel, det kommer an på om du skal kjøpe ny eller brukt bil.

Publisert
Sist oppdatert

For det første; Euro NCAP tester nye biler og kan dermed levere resultater så snart en ny modell lanseres. Folksam baserer seg på virkelige ulykker og er derfor avhengig av statistisk materiale. Det vil derfor alltid ta minst to år før Folksam kan si noe om hvordan en ny modell klarer seg i det virkelige liv.

Grunnregelen blir derfor: Skal du kjøpe ny eller nesten ny bil, så har du ikke noe alternativ - bruk Euro NCAPs resultater. Skal du kjøpe bruktbil - bruk både Euro NCAP og Folksam.

Noen finnes begge steder

Fordi Euro NCAP har vært i aktivitet siden 1996, er det nemlig en rekke modeller som både er testet hos NCAP og som i tillegg kommer med i Folksam-rapportene. Hvis den aktuelle modellen har gjort det bra begge steder, er saken grei - bilen er sikker. Hvis modellen har gjort det dårlig begge steder er saken like grei - hold deg unna.

Ved motstridende resultater

Men hva gjør du hvis resultatene ikke stemmer overens? Vel, først må vi nevne at vår gjennomgang viser at det egentlig ikke er så mange uoverenstemmelser mellom Euro NCAP- og Folksam-resultatene. Stort sett gjør bilene det like godt eller dårlig begge steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer