KOMMENTAR: Hel-elektriske biler lar vente på seg

Europa henger etter på elbil. Det er bra for oss

Tross store lovord om helelektriske biler fra de tyske stormaktene, sliter de fortsatt med å koble seg 100 prosent på strøm.

HYBRID: Ventetiden har vært lang. Nå kommer BMW X3 som ladbar hybrid - X3 xDrive 30e. Foto: BMW
HYBRID: Ventetiden har vært lang. Nå kommer BMW X3 som ladbar hybrid - X3 xDrive 30e. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens elbiler i februar sto for over 40 prosent av det norske nybilsalget, henger resten av Europa etter. Mangel på incentiver og infrastruktur fra myndighetene gjør at de fleste europeiske landene har en lang vei å gå for å matche tilsvarende prosentvis elbilsalg som Norge.

Audi var tidlig ute med å annonsere «100 prosent elektrisk utstilling» i forkant av bilmessen i Genève, som akkurat er et tilbakelagt kapittel. Vi skal innrømme at vi lot oss lure til å tro at kanskje det var i år at man endelig kunne se den store hel-elektriske revolusjonen på messen. Men nei.

Sannheten er at over halvparten av de utstilte bilene var med elektrisk motor – men med støtteapparat i form av en forbrenningsmotor, i tillegg. Det ble fort tydelig i Genève at bilbransjen fortsatt sitter litt på gjerdet for å ta det store helelektriske steget, dog med beina over på den elektriske siden.

Positivt for nordmenn

Men dette trenger ikke å være en dårlig nyhet for norske bilkjøpere. Tvert imot.

For dem som fortsatt ikke klarer å få rekkevidde-regnskapet til å gå opp med behovet, er en ladbar hybridløsning det beste alternativet. Flere av modellene kommer nå med en såpass brukbar oppgitt rekkevidde, på ren strømkjøring, at det realistisk kan dekke hverdagsbehovet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer