Europa på CD: Planlagt ruterot

"Planlegg bilturen uten ekstra omveier" lokker boksens påskrift med. CD-Rom'en fra Funsoft sparer oss i alle fall for penger siden den geleider oss utenfor Lierbommen hver gang vi skal mellom Oslo og Drammen!

AND Route98 anbefaler oss å kjøre via Smestad, Østerås, Skui og Sandvika når vi skal fra Oslo sentrum til Drammen...
AND Route98 anbefaler oss å kjøre via Smestad, Østerås, Skui og Sandvika når vi skal fra Oslo sentrum til Drammen... Vis mer
Publisert

AND Route 98 leveres i to utgaver - en for Norge og Skandinavia, og en som dekker hele Europa - inklusive de fleste tidligere østblokklandene. Totalt omfattes 50 europeisk land, riktignok med noe forskjellig detaljnivå. Prisen tatt i betraktning er detaljrikdommen imponerende - Norgeskartet koster 199 kroner, mens Europakartet vil koste 249 kroner.

Programmene har et enkelt, og i de fleste tilfeller intuitivt brukergrensesnitt. Det er svært enkelt å søke frem start- og stoppsted, noe mer vrient dersom man skal legge til en lang rekke faste punkter underveis.

Underholdende verktøy

Det er fort gjort å drømme seg bort til eksotiske reisemål. Med et par museklikk legges løypa mellom Cannes og Milano, sekunder senere er man på vei til Bratislava. En detaljert liste over steder som passerer underveis er informativt tilstede på skjermen.

Men - AND Route98 byr på god underholdning og planlegging, men ikke til særlig mer. For å ha glede av CD-Rom'en når man er ute på tur, må man nemlig ha med et godt kart uansett. For veibeskrivelsen på utskriften er ikke særlig detaljert - det mangler for eksempel en beskrivelse av hvorvidt man skal svinge til venstre eller høyre når man kommer til viktige veikryss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer