Europa vil ha luksusbiler

Det råder fremtidstro og optimisme i Vest-Europa, i hvert fall hvis man aksepterer luksusbilsalget som en indikator. Også fleksibiler og SUVer blir mer populære, mens de tradisjonelle biltypene taper.

Publisert
Sist oppdatert

Bilsalget går så det griner her i landet, med en vekst på nærmere 30 prosent sammenlignet med fjoråret. I Vest-Europa sett under ett er ikke fremgangen noe i nærheten av dette. Men en fremgang på rundt 2,4 prosent i første kvartal betyr at det i år har blitt solgt nesten 100.000 flere biler enn i samme periode i fjor.

633 Ferrarier

I løpet av første kvartal ble det solgt drøye 3,9 millioner personbiler i Vest-Europa og luksusbilene utgjør selvsagt en forsvinnende liten del av dette antallet. Men relativt sett har det vært en formidabel økning for luksusbilene. Mens det i fjorårets første kvartal ble solgt 1.100 såkalte luksusbiler, har det i år blitt solgt 1.600 stykker. 633 av dem var Ferrarier, mens 526 bærer det eksklusive Bentley-merket. På tredjeplass finner vi Lamborghini med 198 biler, mens Aston Martin tar fjerdeplassen med 189 eksemplarer.

Kupeer og roadstere

Økningen i luksusbil-klassen er på drøye 52 prosent, men like bak finner vi klassen for såkalte premium kupeer og roadstere. Denne klassen, som domineres av biler som Mercedes-Benz CLK (14.080), BMW Z4 (6.105), Mazda RX-8 (6.007) og Audi TT (4.980), har hatt en fremgang på 41,5 prosent. Det betyr at mens det i fjor "bare" ble solgt 40.000 biler i denne klassen, har det i år dukket opp hele 57.000 kjøpere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer