Europas mest populære biler

Listen over Europas mest solgte biler preges først og fremst av de asiatiske produsentenes svake posisjon. Tyskere og franskmenn er overlegne i det europeiske bilmarkedet.

Publisert
Sist oppdatert
POPULÆR I EUROPA: I Norge ligger den på 17. plass, i Vest-Europa sett under ett er den svært populær.
POPULÆR I EUROPA: I Norge ligger den på 17. plass, i Vest-Europa sett under ett er den svært populær. Vis mer

Europas mest populære biler

  1. Hele listen


Ved utgangen av oktober i år var det solgt 12,4 millioner biler i Vest-Europa, en tilbakegang på bare 200.000 biler sammenlignet med fjoråret. Det betyr at verken terror eller ustabil økonomi har klart å ramme bilsalget så hardt som mange i bilbransjen fryktet.

Vest-Europas overlegent mest populære bilmodell heter også i år Peugeot 206, selv om det hittil i år "kun" har blitt solgt 480.000 stykker. I samme periode i fjor hadde Europas Peugeot-forhandlere klart å overtale hele 519.000 kunder til å velge 206, som i Norge bare har en 17. plass på salgsstatistikken.

Nedgang for Golf

REDNINGSMANNEN?: Vil Golf V redde Golfs ære? Sammenlignet med fjoråret har Golf-salget gått tilbake med 87.000 eksemplarer.
REDNINGSMANNEN?: Vil Golf V redde Golfs ære? Sammenlignet med fjoråret har Golf-salget gått tilbake med 87.000 eksemplarer. Vis mer


På andreplass finner vi Volkswagen Golf, som i fjor knivet med Peugeot 206. Ved utgangen av oktober i fjor var det solgt 513.000 Golfer. I år har det imidlertid gått dårligere for Golf, hittil har ikke Volkswagen-forhandlerne klart å oppspore mer enn 426.000 kunder. Spørsmålet er imidlertid om den nye Golf V kan redde situasjonen og at Golf nok en gang kan nå opp i gamle høyder.

Tre av fire fra Frankrike

Renault Clio har også hatt en tilbakegang, men tar likevel tredjeplassen (398.000), foran Peugeot 307 (389.000) og Ford Focus (387.000). Det betyr at tre av de fire mest populære modellene har fransk opphav. Hvis vi ser på samtlige modeller som hittil i år har solgt i mer enn 100.000 eksemplarer, er åtte av 30 fra Frankrike. Dermed slås Frankrike kun av Tyskland, som har inne mellom 12 og 17 modeller, avhengig av om man regner Opel, Seat og Skoda som tyske bilmerker eller ikke.

Renault inne med fire modeller

FIRE MODELLER: Renault er inne med hele fire modeller på topp-30-lister, deriblant denne - Renault Megane.
FIRE MODELLER: Renault er inne med hele fire modeller på topp-30-lister, deriblant denne - Renault Megane. Vis mer


Renault er med Clio, Megane, Scenic og Laguna den eneste produsenten som har fire modeller inne på topp-30-listen. Ford (Fiesta, Focus, Mondeo), Mercedes-Benz (A-, C-, E-klasse) Opel/Vauxhall (Corsa, Astra, Vectra) og Volkswagen (Polo, Golf, Passat) er inne med tre modeller hver.

Toyota alene blant asiatene

Den eneste japanske bilprodusenten som overhodet er inne på listen heter Toyota. Toyota er inne med Yaris på en 20. plass (166.000) og Corolla på 27. plass (129.000). Fra et norsk perspektiv er dette interessant, med tanke på at Toyota Corolla er Norges overlegent mest solgte bil - og at Avensis, Yaris og RAV4 innehar henholdsvis tredje, femte og syvende plass på den norske statistikken.

Du får full oversikt over Vest-Europas mest solgte bilmodeller her.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer