Europas mest populære biler

I fjor valgte over en halv million europeere å kjøpe seg en splitter ny Peugeot 206, som dermed er Vest-Europas mest populære bilmodell. Volkswagen Golf følger hakk i hæl.

Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det solgt utrolige 543.000 eksemplarer av den franske småbilen Peugeot 206. Til sammenligning kan det nevnes at det i fjor totalt ble solgt mindre enn 90.000 nye personbiler her i landet.

Fransk suksess

Franskmennene har i det hele tatt stor suksess i Vest-Europa. Blant de fire mest solgte modellene, er hele tre fra Frankrike. Hadde det ikke vært for Volkswagen Golf (492.000), som tar andreplassen, hadde franskmennene tatt alle de tre pallplasseringene. I fjor ble det nemlig solgt 459.000 Renault Clio, noe som kvalifiserer til tredjeplass. Og på fjerdeplass finner vi storebroren til gullmedaljør 206, Pegueot 307. 446.000 vest-europeiske nybilkunder valgte å satse på 307 i fjor.

Tyskerne selger best

Franskmennene gjør det altså godt. Men når alt kommer til stykket er det tyskerne som gjør det best. Av de 26 mest solgte modellene, som alle solgte i mer enn 150.000 eksemplarer, er halvparten tyske. Den tyske bestselgeren er selvsagt Golf, men også Ford Focus gjør det skarpt. I fjor ble det solgt hele 437.000 Focus, noe som kvalifiserer til femteplass. På åttendeplass finner vi Volkswagen Polo (341.000), et hestehode foran BMW 3-serie (323.000), som faktisk er Europas niende mest populære bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer