Europas mest populære fleksibiler

Renault Scenic er Vest-Europas uten sammenligning mest populære fleksibil. Men kampen om andreplassen er knallhard.

Publisert
Sist oppdatert

Hittil i år har vest-europeiske bilforhandlere solgt hele 12,6 millioner biler. Mer enn 1,3 millioner av disse er fleksibiler, noe som betyr at mer enn hver tiende nybilkunde nå velger denne biltypen.

Populære også i Norge

Norske bilkunder er på mange områder annerledes enn sine europeiske naboer, men ikke på dette området. Fleksibilene blir stadig mer populære også her i landet og den 1. november hadde norske bilforhandlere solgt nesten 10.000 fleksibiler. Det totale nybilsalget utgjorde i samme periode snaue 93.000 biler, noe som betyr at også mer enn hver tiende norske nybil nå er en fleksibil.

Scenic selger best

På kontinentet er Renault Scenic/Grand Scenic klassens utvilsomt mest populære modell. Den 1. november hadde vest-europeiske Renault-forhandlerne funnet kunder til hele 261.000 biler. Her i landet havner Scenic på en sjetteplass på listen, med bare 642 eksemplarer.

Opel gjør det godt

Kampen om andreplassen er derimot knallhard og utkjempes av lille Opel Meriva (167.000), franske Citroën Xsara Picasso (165.000) og den aldersstegne sjuseteren Opel Zafira (163.000). Dermed ser det ut som om Opel virkelig har truffet blink med Meriva, samtidig som at Zafira fortsatt selger svært godt. Til sammen er det solgt hele 330.000 eksemplarer av de to modellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer