Europas mest populære folke-kabrioleter

I 2006 ble det ifølge Automotive News Europe solgt drøye 240.000 folke-kabrioleter i Europa. Tre franske modeller tar pallplasseringene, men taper i forhold til tyske og japanske modeller.

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av fjoråret fant verdens bilprodusenter europeiske kunder til nesten 242.000 folkelige kabrioleter og roadstere (toseters kabriolet). Året før ble det imidlertid solgt drøye 251.000 stykker, noe som betyr at klassen gikk tilbake 3,8 prosent fra 2005 til 2006.

To kabriolet-klasser

Folke-kabriolet-klassen utgjør nå 1,6 prosent av det europeiske nybilsalget. Legg imidlertid merke til at de såkalte premium-kabrioletene ikke inngår i dagens artikkel. I 2006 ble det nemlig også solgt nærmere 140.000 premium-kabrioleter, som dermed har en markedsandel på 0,9 prosent.

Vi skal i løpet av de nærmeste dagene komme tilbake til premium-kabriolet-klassen, som domineres av tyske modeller. Men i dag skal vi altså konsentrere oss om den mer folkelige kabriolet-klassen, som de siste årene har vært kjennetegnet ved fransk dominans.

 • Full oversikt over Europas mest populære folke-kabrioleter finner du her.
 • Taper terreng

  Også i 2006 endte franske modeller opp med samtlige pallplasser. På førsteplass finner vi Renault Megane CC (32.000), mens Peugeot tar andre- og tredjeplass med modellene 307 CC (32.000) og 206 CC (30.000). Det betyr at Peugeot alene klarte å finne kunder til mer enn 60.000 toppløse biler.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer