Europas mest populære roadstere

I løpet av første kvartal har nesten 30.000 europeere unnet seg en toseters kabriolet. En av fem valgte BMW Z4.

Publisert
Sist oppdatert

BMW Z4 har altså i løpet av kort tid rukket å bli Europas overlegent mest populære roadster. Ved utgangen av mars var det solgt hele 6.114 eksemplarer, noe som betyr at erkekonkurrenten Mercedes-Benz SLK er kraftig frakjørt. SLK-salget endte på 4.133 eksemplarer.

Men, og det er et viktig men - i løpet av forsommeren vil nye SLK innta utstillingsvinduene hos de europeiske Mercedes-forhandlere. Og da kan situasjonen raskt snu seg. Vi spår allerede nå at nye SLK, som vi skal teste neste uke, vil bli en storselger.

Kraftig tilbakegang for MX-5

På tredjeplass finner vi veteranen Mazda MX-5, som tydeligvis fortsatt har grepet om kresne europeiske bilkjøpere. Hittil i år har Mazda-forhandlerne klart å overtale nesten 3.400 bilkunder.

Men sammenlignet med fjoråret blir situasjonen dystrere. I fjorårets første kvartal ble det solgt nesten 4.500 biler, noe som betød at MX-5 var Europas mest populære roadster. Årets salg må derfor være skuffende sett med Mazda-øyne.

StreetKa på fjerde

Ikke nok med at MX-5 har falt ned to plasser. I tillegg pustes japaneren i nakken av en morsom liten knert - Ford StreetKa. Ved utgangen av første kvartal var det solgt drøye 3.200 eksemplarer av den lille og rimelige roadsteren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer