Europas mest populære roadstere

I løpet av første kvartal har nesten 30.000 europeere unnet seg en toseters kabriolet. En av fem valgte BMW Z4.

Publisert
Sist oppdatert
BMW Z4
BMW Z4 Vis mer

Europas mest populære roadstere

  1. Full oversikt


BMW Z4 har altså i løpet av kort tid rukket å bli Europas overlegent mest populære roadster. Ved utgangen av mars var det solgt hele 6.114 eksemplarer, noe som betyr at erkekonkurrenten Mercedes-Benz SLK er kraftig frakjørt. SLK-salget endte på 4.133 eksemplarer.

Men, og det er et viktig men - i løpet av forsommeren vil nye SLK innta utstillingsvinduene hos de europeiske Mercedes-forhandlere. Og da kan situasjonen raskt snu seg. Vi spår allerede nå at nye SLK, som vi skal teste neste uke, vil bli en storselger.

Kraftig tilbakegang for MX-5

På tredjeplass finner vi veteranen Mazda MX-5, som tydeligvis fortsatt har grepet om kresne europeiske bilkjøpere. Hittil i år har Mazda-forhandlerne klart å overtale nesten 3.400 bilkunder.

Men sammenlignet med fjoråret blir situasjonen dystrere. I fjorårets første kvartal ble det solgt nesten 4.500 biler, noe som betød at MX-5 var Europas mest populære roadster. Årets salg må derfor være skuffende sett med Mazda-øyne.

StreetKa på fjerde

Ford StreetKa
Ford StreetKa Vis mer


Ikke nok med at MX-5 har falt ned to plasser. I tillegg pustes japaneren i nakken av en morsom liten knert - Ford StreetKa. Ved utgangen av første kvartal var det solgt drøye 3.200 eksemplarer av den lille og rimelige roadsteren.

3.200 nye SL-eiere

Like bak StreetKa finner vi en toseter i en helt annen prisklasse - Mercedes-Benz SL. Nesten 3.200 europeiske bilkunder har vært heldige nok til å bli eiere av en SL så langt i år.

Men også denne bilen er inne i en nedadgående trend. I fjor ble det i samme periode solgt drøye 4.100 biler, noe som betød at SL var Europas nest mest solgte roadster. Likevel, med tanke på bilens pris, tror vi Mercedes-Benz skal være fornøyd med sine markedsandeler.

MG-TF og Boxster taper

På sjette og sjuende plass finner vi henholdsvis briten MG-TF og tyskeren Porsche Boxster. Også disse har tapt markedsandeler sammenlignet med fjoråret.

Svakt MR2-salg

Til vår overraskelse måtte vi helt ned på åttende plass før vi fant Toyota MR2. Vi ble enda mer overrasket over at det kun er solgt 789 stykker. Dette er en tilbakegang sammenlignet med 2003, da det ble solgt 924 stykker.

Aller verst for Speedster

Opel Speedster
Opel Speedster Vis mer


Men den aller største relative tilbakegangen er det Opel Speedster, som kalles Vauxhall VX220 i Storbritannia, som må tåle. Mens det i fjor ble solgt 615 Speedstere i første kvartal, er det i år kun solgt 220 stykker.

Hele listen finner du her.

Kilde: Automotive News EuropeMer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer