Europas mest populære SUVer

Toyota RAV4 er Vest-Europas overlegent mest populære firehjulstrekker og japanske biler dominerer bestselgerlisten. Men også europeiske luksus-SUVer gjør det godt på kontinentet.

Publisert
Sist oppdatert

Ved utgangen av oktober hadde nærmere 740.000 vest-europeere valgt å investere i en høy firehjulstrekker. Dette er økning på hele 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, da det ble solgt 658.000 SUVer i Vest-Europa. Det totale personbilsalget har stort sett stått på stedet hvil sammenlignet med fjoråret, noe som betyr at stadig flere velger SUV på bekostning av andre biltyper.

RAV4 herjer

Toyota RAV4 er Norges mest solgte SUV og ligger et godt stykke foran den nest mest populære modellen - Nissan X-Trail. I Vest-Europa sett under ett innehar RAV4 en enda mer dominerende posisjon. Ved utgangen av oktober var det solgt over 83.000 biler, noe som innebærer at mer enn én av ti SUVer som er solgt i år har RAV4-logo på hekken.

Suzuki på tredje og fjerde

RAV4 befinner seg altså i en egen divisjon. Nissan, som tar andreplassen med X-Trail, har ikke klart å selge flere enn 46.000 biler. Rett bak X-Trail finner vi to Suzuki-modeller, Vitara (inkl. Grand Vitara og XL7) (44.000) og Ignis (42.000). Suzuki er også inne på en 16. plass med Jimny (21.000), noe som betyr at Suzuki som merke har solgt 107.000 SUVer hittil i år. Dermed er Suzuki nesten like store som Toyota. Men fordi Toyota Landcruiser også selger svært godt (29.000), tar Toyota også sammenlagt-seieren med 112.000 biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer