Evasion 2.0i SX: Automatisk komfort

Kombinasjonen av store flerbruksbiler og automatiske girkasser pleier å fungere aldeles utmerket. Evasion med automatkasse er ikke et unntak, selv om vi ville ha valgt en annen motor enn den vår testbil var utstyrt med.

Publisert

Som vi har skrevet i vår 6403">tidligere test av Evasion, er Citroën Evasion en av de mest fleksible og rommelige flerbruksbilene på markedet i dag, selv om den etter hvert har fått sterk konkurranse av nye japanske konkurrenter i form av 8219">Mazda MPV og 15057">Toyota Previa.

Testbilen -- med den minste motoren

Evasion leveres med 3 ulike motoralternativer, en toliters bensinmotor (137 hk/190 Nm), samme motoren med turbo (150 hk/235 Nm) og en toliters HDI-motor (turbodiesel: 110 hk/250 Nm).

Vår testbil var utstyrt med den svakeste motoren og automatgir, og kort oppsummert kan vi si følgende: motoren er tilstrekkelig, men ikke mer enn det. Vi fikk ikke testet den med særlig stor belastning, men registrerte at det var bare såvidt den greide å klatre oppover Lierbakkene i 90 km/t med fullt gasspådrag.

Med 3 - 4 passasjerer og litt bagasje, er det derfor trygt å anta at bilen vil slite, og heller kreve et høyt turtall i 3. gir.

Holder - så vidt

Men bevares. Det holder, og Evasion er såpass komfortabel og sedat anlagt at man fort legger seg til et såpass bedagelig kjøremønster at motoren ikke oppfattes som den store hindringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer