Evinrude mot strømmen

Ficht-motorene fra Evinrude har fått mye kjeft i media. Selvsikkerheten er det imidlertid lite å si på: En ny storsatsing, med nye modeller og oppgradering av eksisterende, er på trappene.

Mens andre produsenter møter fremtidens krav fra kresne forbrukere og miljøbevisste myndigheter med firetaktsteknologi, tvilholder amerikanske Evinrude på totaktsmotorer med direkte innsprøytning. I følge amerikanerne forbedrer denne teknologien, døpt Ficht, driftsøkonomien med 35 prosent i forhold til tradisjonelle totaktere. Samtidig halveres det totale utslippet av miljøødeleggende gasser.

Større

I år spente den stemoderlig omtalte Ficht-serien fra 90 til 225 hestekrefter. Nå tenker imidlertid Evinrude større, og presenterer en Ficht-motor som yter 250 hestekrefter. For å generere den store effekten har amerikanerne konstruert motoren med et slagvolum på hele 3,3 liter. Dermed kan Evinrude skryte av at de leverer den største motoren på utenbordsmarkedet.

Den nye motorblokken vil også bli brukt på 225- og 200-hesterene, som i dag er bygd på en treliters motorblokk. Til tross for mer slagkraftige sylindere trenger du ikke å bekymre deg nevneverdig for vektøkningen. Nye Evinrude Ficht 200 tynges ikke med mer enn tre kilo i forhold til årets treliter.

…og mindre

Også i andre enden av skalaen utvider Evinrude sitt Ficht-program. En 75-hester har også sett dagens lys, og vil stå i direkte konkurranse med Evinrudes 70 hestekrefters firetakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer