Evo-Pajero klar for Dakar

Mitsubishi satser på fjorårets vinnerbil, og i år er det enda en motorsykkelfører bak rattet i en Pajero Evolution.

Publisert
Sist oppdatert

Det er fjorårsvinner i motorsykkelklassen, spanjolen Joan Roma, som entrer Mitsubishi-teamet. Med den tidligere KTM-føreren på plass er hele tre av fem fabrikkjørere fra Mitsubishi rekruttert fra tohjulinger.

Fjorårsvinner for Mitsubishi, Stephane Peterhansel stiller også i år. Han har tidligere vunnet seks ganger med motorsykkel. Også Andrea Mayer, som skal kjøre en L200 Pickup, har motorsykkelerfaring fra det tøffe ørkenrallyet.

Hiroshi Masouoka, som har vunnet to ganger tidligere for Mitsubishi, og Luc Alphand skal kjøre de to siste av de fire Pajero Evolution-bilene.

Evolusjons-Evolution

Det er forsiktige endringer som er gjort med vinnerbilen fra i fjor. Motoren skal ha fått litt større dreiemoment på lave turtall, men skal ha omtrent samme effekt som i fjor. Den viktige fjæringen er ytterligere forbedret, og tyngdepunktet skal ha blitt lavere.

Første nyttårsdag starter 2005 Dakar Rally i Barcelona i Spania. Drøye to uker senere kjører de som fullfører over målstreken i Dakar, Senegal.

Store bilder av Mitsubishi Pajero Evolution MPR11

Kart Dakar Rally 2005

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer