Explorer ut, inkognito SUV inn

Ford i Amerika har lansert en ny Explorer. Denne kommer ikke til Norge, noe som betyr at Explorer her til lands går inn i evigheten med den modellen som selges i dag. I stedet kommer en mindre SUV fra Ford, som hittil er inkognito.

Publisert

Helt sikkert er det likevel ikke at vi aldri får se Explorer på våre breddegrader igjen. Grunnen til at denne nye modellen ikke skal taes inn til Norge, er at den kun er utstyrt med bensinslukende krefter. Og markedet for slike doninger her til lands, er ikke stort. Dersom amerikanerne finner det for godt å utstyre Explorer med dieselmotor, er mulighetene for at Explorer vil selges av norske forhandlere, igjen til stede.

Inkognito

Den nye modellen som skal overta etter Explorer her til lands, er en mindre SUV som noen kanskje vil huske fra vår online dekning fra 6897">bilutstillingen i Detroit i januar i år. Den ble da lansert under navnet 7044">Ford Escape. Hva denne bilen skal hete når den kommer til Europa og til Norge ikke er bestemt ennå. Det som imidlertid er klart, er at den ikke vil hete Escape - og den vil heller ikke overta navnet etter den større Explorer.

Til Norge i mai

Den nye modellen - som altså ikke heter verken Escape eller Explorer - er på størrelse med og skal konkurrere mot bilen som Honda HR-V og Land Rover Freelander. Den nye modellen er ventet å kunne lanseres i Norge i mai til neste år. Mer om denne modellen kan du lese i artikkelen 7044">Ford premiere: Ford Escape.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer