F360 Modena: I fri dressur

Det er ikke ofte Ferrari avduker en ny modell, men dagens folke-Ferrari - F355 - begynner å trekke på årene. Dens arvtager er råere, barskere og raskere..

Publisert

Det har gått fem år siden Ferrari viste F355. Men nytt design til tross, F355 var tuftet på Ferrari 348 TB - en bil som idag er ti år gammel.

Samme motor som i Ferrari F355

I Ferrari F360 Modena er alt nytt, men motoren er den samme som sitter i F355. Helt fri for en kur med anabole sterioder har den imidlertid ikke vært, for fra F355 og over til F360 Modena har både ytelse og slagvolum økt. Nå yter den midtmonterte V8 motoren 400 hestekrefter fra et slagvolum på 3,6 liter. Det gjør F360 Modena 0,2 sekunder raskere enn F355 fra 0-100 kilometer i timen . Den øvelsen går nå unna på 4,5 sekunder. Topphastigheten har også økt, for mens F355 skulle greie 295 kilometer i timen blir kunder som ønsker seg en F360 Modena forsikret om at toppfarten er mer enn 295 kilometer i timen.

Ikke liten, men lett

Noen liten bil blir Ferrari F360 Modena ikke. Med en lengde på snaue 4,5 meter og en bredde på 1,9 meter sier det seg selv at dette nok er bilen som trives bedre langs de brede autostradaer enn langs svingete norske bygdeveier. Men trass i de ytre målene har italenerne greid å holde vekten på et akseptabelt nivå - F360 Modena veier bare 1.290 kilo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer