Elbil og ferie

Få en vellykket elbilferie - uten å stresse

Skal du på elbilferie i sommer? Da er det greit å stille forberedt så ikke rekkevidde-angsten tar deg.

ELBILFERIE I SOMMER?: Planlegg turen godt - så slipper du å bekymre deg over lading, rekkeviddeangst og ladekø. Foto: NTB Scanpix
ELBILFERIE I SOMMER?: Planlegg turen godt - så slipper du å bekymre deg over lading, rekkeviddeangst og ladekø. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Nå er det over 200.000 elbiler i Norge, og for mange er sommerferien her for fullt. Samtidig viser også en fersk undersøkelse fra Virke Reiseliv at flere nordmenn velger sommerferie i hjemlandet fremfor utenlandsreise.

Med denne kombinasjonen er du kanskje en av de som har tenkt deg på elbilferie i sommer? Det er du i så fall ikke alene om.

Ifølge Elbilforeningens årlige undersøkelse blant elbilister, skal 1 av 3 personer med elbil, kjøre denne på ferie.

Elbilferien kan få en opptur nå som både bilene begynner å få bedre rekkevidde, og hurtigladere stadig blir bedre og kommer på hovedveinettet, opplyser Norsk Elbilforening i en pressemelding. Dette gir altså elbilferien nye muligheter.

- Med elbil er det enkelt å gjøre to ting samtidig. Lading lar seg lett kombinere med en matpause eller shopping. Er du helt fersk elbilist, er det lurt å trene litt på å lade i nærheten av der du bor før du reiser på ferie, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, uttalte også i en pressemelding i begynnelsen av juli at elbilferie ikke trenger å være stressende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer