Farevarsel flere steder:

Få på vinterdekkene!

Høstferien starter for deler av landet mandag. Dersom du skal til fjells, råder forsikringsselskap til å skifte til vinterdekk.

FÅ PÅ VINTERDEKK: Forsikringsselskap oppfordrer folk på høstferie om å få på vinterhjulene. Foto: Paul Kleiven / NTB
FÅ PÅ VINTERDEKK: Forsikringsselskap oppfordrer folk på høstferie om å få på vinterhjulene. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Skal du opp i høyden, så skift til vinterdekk nå. Det er for seint når du skrenser rundt på sommerdekk på høyfjellet. Ikke bare risikerer du å skade andre, men du kan også bli stående fast over lengre tid om du er skikkelig uheldig, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring i en pressemelding.

Den kommende uka er det høstferie for Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestland og Vestfold og Telemark. Store deler av Øst- og Sørlandet avslutter høstferien denne helga.

Det er sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold og snø flere steder, og i Vestland er det sendt ut gult farevarsel om mye regn.

– Det betyr fare for overvann og at veier kan bli stengt på kort varsel. Starter du høstferien i bil, bør du sørge for å ha mat, drikke og varme klær i bilen i tilfelle man blir stående en stund, sier Brandeggen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer